Ontdek of je goed zit en waar je heen zou willen. Of vergroot je kansen en je vertrouwen op weg naar een nieuwe baan.

Loopbaan coaching

Ontdek of je goed zit en waar je heen zou willen. Of vergroot
je kansen en je vertrouwen op weg naar een nieuwe baan.

Hoe weet je of het onderwijs je lust en je leven blijft?

Als je hart zingt maar je lijf huilt

Ooit maakte je een bewuste keuze voor je vak. Het onderwijs, of een andere branche als je vanuit passie werkt, stroomt door je bloed. Je wordt superblij van leerlingen, ook al is het soms pittig. Onderwijs ontwikkelt. Het werk verandert. Jouw school is in beweging. Jouw lijf en hoofd zegt dat het anders wil… maar je weet niet hoe en wat. Ligt het aan het onderwijs? De klas? De werkdruk of alle veranderingen?

Leer kiezen

Als je zoveel ziet veranderen, heb je de neiging om te bevriezen. Om dit vooral maar even af te wachten. Eerst kijken wat ‘zij’ willen, voordat je zelf kiest. Maar als je dat nu eens omdraait. En deze periode kiest om zelf te ontdekken wat jij wil? Wat er nog meer mogelijk zou zijn? En hoe je zorgt dat je de kansen grijpt om daar te komen, in plaats van wachten of je uitgekozen wordt? Als je (weer) geleerd hebt om keuzes te maken, blijf je regisseur van je eigen loopbaan. Nu en in de toekomst!

Ik kan je helpen met:

Ontdekken wie je nu bent en wat je wilt

Praktische handvatten voor vervolgstappen

Verkennen van andere functies/beroepen

Inspelen op sollicitaties

Grijpen van kansen op je huidige plek

Inzien van eigen kwaliteiten

Waarom bij mij?

Zal ik het heel hard zeggen? Elke loopbaancoach kan jou helpen als je tegen jezelf aanloopt in je huidige baan, of als je intern moet mobiliseren. Maar ik ken het onderwijs. Snap ook die gekke verbinding met deze branche. De interactie met je leerlingen die je niet snel ergens anders terugvindt. Jouw voordeel is dus dat ik aan een half woord genoeg heb. Zodat we sneller kunnen doorstomen naar de praktische kant: ik snap je tranen, maar hoe zorgen we dat je weer met een dikke glimlach ’s ochtends de deur uitstapt en dat je ’s middags thuiskomt en nog steeds stuitert van de energie?

 

Ik heb meer dan 12 jaar gewerkt in onderwijs, in diverse rollen, meer dan 200 mensen begeleid als coach, ben teamtrainer voor het onderwijs en ook ik heb weleens jankend op de WC gezeten. Denk je dat ik je kan helpen? Ik wel!

Gratis kennismaken

Ik maak graag tijd vrij om écht met je te praten. Daarom graag ook dat eerste telefoontje op afspraak. En met aandacht.

Met subsidie

Val je onder de Onderwijskoepels Innovo, Kindante, Kom Leren, MosaLira, Movare of Triade? Dan is je eerste gesprek en soms een tweede met subsidie mogelijk. Vraag ernaar.

Vanaf vijf gesprekken

Ik ga voor kwaliteit en diepgang. Niet alleen inzicht maar dat inzicht ook benutten. Daarom werk ik in principe in trajecten van vijf gesprekken.

Dit zeggen anderen

Veelgestelde vragen

Is dit ook een outplacement traject?

Dat kan, maar hoeft niet. Als jij al weet dat je weg wilt of moet, ja, dan kunnen we daarop aansturen. Maar als je twijfelt of vastloopt en je weet niet precies waarom, dan is het handig om daarin eerst rust te vinden en van daaruit keuzes te maken.

Is dit voor alleen voor onderwijsprofessionals?

Ik werk met allerlei mensen in allerlei functies in zowel primair, voortgezet onderwijs en het MBO. En ik coach ook teamleiders en directeuren en HR mensen die persoonlijke verdieping zoeken en willen groeien in persoonlijk leiderschap. Als ik jou coach, krijg je dus altijd een mix van alles. En al mijn achtergrondkennis krijg je er gratis bij.

Ik denk dat ik een (bijna) burn-out heb, is dit dan wel handig?

Als je veel stress ervaart, kan ik je helpen om eerst die stress te verlagen. Ik werk bijvoorbeeld met ademhalingsoefeningen die ook voor ‘gezonde’ mensen ideaal zijn in bepaalde situaties. Ook staan we stil bij jouw persoonlijk ‘energielandschap’: waar lek je energie, waar is je bron van energie. En hoe kun je zelf leren voorkomen dat je ‘weer’ in die valkuil stapt. Kies dan voor het VEERKRACHT programma.

Betaal ik dit zelf of gaat het via school?

Dat bepaal je zelf. Als je graag met mij wilt werken zonder dat iemand er tussen zit, kun je als particulier bij mij terecht. Wil je graag gebruik maken van bestaande ‘potjes’ of wil je werkgever (mee)betalen? Dan praat ik met jou, stuur ik hen de offerte en een plan van aanpak en beslissen we dan of we van start kunnen gaan.

Footer Logo

Copyright © STEINBUSCH. All rights reserved.
Website by Noir