Persoonlijke coaching. Van overleven naar
genieten, voor de klas en thuis. Versterkt je
veerkracht en persoonlijk leiderschap als
leerkracht of directeur.

Zorg voor jezelf

Persoonlijke coaching. Van overleven naar genieten,
voor de klas en thuis. Versterkt je veerkracht en
persoonlijk leiderschap als leerkracht of directeur.

Soms heb je specifieke vragen die zoveel groei kunnen brengen

Lekker in je vel begint in je hoofd

De meeste mensen in het onderwijs lijken een open boek. Ze praten makkelijk, richten zich altijd op de ander, staan hun mannetje en controleren al tijdens de communicatie of de boodschap ook aankomt. Prachtige kwaliteiten. Maar ook precies de eigenschappen waarmee je onderliggende vraagstukken wegpoetst. Voor een ander, maar ook voor jezelf. Dat is een risico. Want poets je daarmee jezelf niet ook weg?

Geef je groei de ruimte?

Persoonlijke coaching geeft ruimte voor groei. Als leider of leerkracht, maar zeker ook in je persoonlijk leiderschap. Je leert bewoorden wat je emotie is maar vooral wat daaronder zit: wat zijn die waarden en normen, vastgeroeste patronen waardoor jij jezelf onnodig tegenhoudt? Kijk maar. Kies maar. Mijn visie is dat inzicht prachtig is, maar dat je vooral groeit door daar iets mee te doen. Daar help ik je graag mee.

Dit is de basis

Ratio ontleden

Je denkt dat je denkt, maar je reageert volgens oude patronen.

Emotie kiezen

Jouw gedachten bepalen je gevoel en zijn dus buigbaar.

Fysiek regisseren

Anders denken is makkelijker als je eerst fysiek ontspant. Adem.

Waarom bij mij?

Het lijkt of ik boordevol lef zit. Op mijn vijftiende koos ik mijn eigen koers. Ruim twaalf jaar werkte ik in het onderwijs. En toen ik teamtrainer wilde worden, was ik in een paar stappen waar ik zo naar verlangd had.

 

Maar heb ik meer lef dan jij? Ik denk het niet. Ik denk dat veel mensen – zeker degene met drukke banen, veel zorg voor anderen, altijd bezig met ontwikkelingen buiten hen om – zichzelf niet voldoende ruimte geven.

 

Sommigen verzanden daardoor in stress-gerelateerde signalen, die op hun beurt weer afleiden van de oorzaak. En anderen fietsen fluitend door hun carrière, maar komen dan ineens op een kruispunt waarvan ze ontdekken: waar is mijn eigen route eigenlijk? Hoe kom ik nu zélf verder?
Met dat traject help ik je graag!

Veelvoorkomende thema’s:

Perfectionisme

Grenzen aangeven

Samenwerken

(Over)vermoeidheid

Timemanagement

Angst om te falen

Dit zeggen anderen

Veelgestelde vragen

Is dit ook een outplacement traject?

Nee, dit is gericht op persoonlijk leiderschap. Groeien als mens en collega of leider. Als daaruit volgt dat je ook in je loopbaan andere keuzes wilt maken, kan dat natuurlijk.

Is dit ook voor mensen van buiten het onderwijs?

Zeker. Je hoort me veel over het onderwijs omdat ik daar zelf uit kom en merkte dat ik veel leerkrachten in mijn praktijk krijg. Maar ik ben breed opgeleid als coach en de technieken die ik gebruik werken voor iedereen. Het is vooral belangrijk dat je jezelf durft te zijn met mij. Of dat zo is, bepaal je zelf. De kennismaking is gratis, dus wat houdt je tegen om me even te bellen?

Ik heb geen probleem, is coaching dan wel nodig?

Dat is typisch de Nederlandse reactie op dingen. Zolang er nog geen probleem is, veeg je alle negatieve gevoelens netjes onder het kleed. Dat kan. Veel mensen doen het. Jouw risico is dat je dan pas reageert als het eigenlijk al te laat is. Want een burn-out wordt bijvoorbeeld vaak te laat herkent, en laat ook meer restschade achter dan de meeste mensen zich realiseren. Waarom zou je jezelf niet toestaan om te groeien als mens en als professional voordat er problemen ontstaan? Met na- en bijscholing hebben we geen enkele moeite, maar zodra het voor onszelf is, vragen we ons af of het wel nodig is. Dus mijn antwoord? Noodzakelijk is het nooit. Zinvol absoluut. Ook als je ‘alleen maar’ een wens hebt. Hoe mooi is het om als voorbeeld te geven dat je ook je hart, je wensen, al je dromen najaagt?

Betaal ik dit zelf of gaat het via school?

Dat bepaal je zelf. Als je graag met mij wilt werken zonder dat iemand er tussen zit, kun je als particulier bij mij terecht. Wil je graag gebruik maken van bestaande ‘potjes’ of wil je werkgever (mee)betalen? Dan praat ik met jou, stuur ik hen de offerte en een plan van aanpak en beslissen we dan of we van start kunnen gaan.

Footer Logo

Copyright © STEINBUSCH. All rights reserved.
Website by Noir